Proiect realizat de către Asociația Juvenala
Feel The Nature

  • Home
  • Activitati Voluntari

Devino voluntar Juvenala - Hășmaș Maraton 2024

Asociația Juvenala organizează în data de 06.08.2022 un concurs de alergare montană cu trasee spectaculoase în zona Hășmașului, în comuna Dămuc. Echipa de organizare are nevoie de ajutorul tău.


În următoarele rânduri îți vom explica ce activități poți desfășura ca voluntar la Hășmaș Maraton 2024.Satul Trei Fantani, comuna Dămuc

Este locul unde se desfășoară cele mai multe activități și de unde organizatorii coordonează concursul.


Predare kit-uri participanți

Atleții vor primi vineri seara și sâmbătă dimineața kit-ul de participare. Pentru a le putea înmâna, va trebui să le pregătim împreună cu cel puțin o săptămână înainte.


Start / Sosire

Fiecare atlet se va bucura dacă va primi îmbărbătare la start, dar mai ales la sosire pe ultima sută de metri. Satisfacția încheierii fiecărei probe este o mare bucurie atât pentru sportivi cât și pentru voluntari.


Foto / Video

Toate momentele deosebite din satul Trei Fantani pot fi surprinse de tine; daca ai experiență în această artă.


Punct de informare

Dacă sportivii și însoțitorii lor vor avea nevoie de orice fel de informații, tu vei putea fi de ajutor începând de vineri până după ce se va termina concursul sâmbătă seara.


Logistică și aprovizionare

Ajutorul tău în acest departament va fi foarte important pentru aprovizionarea punctelor de alimentare și hidratare de pe toate traseele. Această activitate va fi la fel de intensă și spectaculoasă, înainte și după concurs.


Petrecerea de încheiere

După alergarea montană, toți atleții sunt invitați la masă. Pentru aceasta este nevoie de o pregătire foarte bună, în așa fel încât participanții să se simtă într-o atmosferă relaxată, prieteneasca. Este nevoie de voluntari cărora munca în bucătărie le face plăcere. Mâncarea făcută cu dragoste, are gustul pe care vrem să îl oferim participanților la Hășmaș Maraton.Pe traseele de Maraton, Semimaraton, Cross

Marcarea și curățarea traseelor, înainte și după concurs

Este una din cele mai importante activități în echipă pentru pregătirea traseelor. Cei care doresc să se înscrie la această activitate vor avea nevoie de condiție fizică bună, dar vor avea parte și de peisaje de neuitat. E nevoie de tine în ultima săptămână înaintea concursului și a doua zi după concurs.


Puncte de hidratare

Sportivii aleargă contra timp și de aceea este necesar ca paharele cu apă sau energizante să fie mereu pregătite de fiecare echipă de voluntari din aceste puncte.


Puncte de alimentare

Echipa cu care vei activa în aceste puncte, va trebui să înțeleagă procesul ”just in time” pentru a avea tăiate la timp fructele, dulciurile, castraveții murați etc. în așa fel încât nici un aliment să nu se degradeze.


Puncte de control / Arbitri / Dirijare

În aceste puncte va trebui sa notezi fiecare concurent care trece pe lângă tine. În același timp, concurenții vor avea nevoie de ghidare, încurajări și voie bună. Arbitrii pot informa de distanța până la următorul punct de alimentare și până la sosire.


Foto / Video

Fiecare participant se va bucura dacă sunt fotografiați și pe traseele pe care le parcurg. Fotografii își pot alege cele mai spectaculoase locuri pentru a-și dovedi măiestria.


Închizătorii de traseu

Ultimii alergătorii vor fi însoțiți pe traseu de voluntari care se vor asigura că la sfârșitul fiecărei probe nu a rămas nimeni în urmă. Ai nevoie de picioare puternice și condiție fizică bună pentru a fi închizător de traseu!

Echipa de organizatori te invită să te bucuri de momente de neuitat cu priveliștile minunate din Hășmaș. Așteptăm să te înscrii și apoi te vom contacta pentru detalii.