Proiect realizat de către Asociația Juvenala
Feel The Nature

  • Home
  • Despre Juvenala

Despre Juvenala Educațional


Asociația noastră este o fundație din Piatra Neamț înființată în 2011. Proiectele noastre educative în domenii precum mediu, cultură și educație, au reușit împreună cu mii de voluntari care au contribuit cu pasiune la realizarea lor.

În asociația noastră poți învăța să fii demn, cinstit cu tine însuți și cu cei din jurul tău. Să îți clădești conștient tăria de caracter, muncind doar ce îți dictează inima – munca din pasiune nu este muncă, ci plăcere. Înveți să fii integru și să gândești tot timpul ce este drept, indiferent de consecințe.

Lumea Juvenala este creată de voluntari pentru voluntari.

Noi credem că voluntariatul are un efect pozitiv asupra comunității, ne ajută să aflăm mai multe despre noi înșine, ne face să ne simțim bine, ne îmbunătățește abilitățile, ne dezvoltă respectul de sine și ne consolidează încrederea intrapersonală. Cristiana, o elevă cu o implicare remarcabilă care a făcut muncă de voluntariat în asociația Juvenala, o numește "o situație de câștig". Ea spune: "Mă simt bine pentru că munca mea îi ajută pe ceilalți și ceilalți se simt bine pentru că primesc ajutor".

Vrem să facem diferența; ne dorim ca voluntarii să deschidă ochii pentru a realiza ce impact mare are asupra celorlalți munca lor, chiar și pentru lucruri mici. Voluntara noastră Roberta (GER) își amintește despre o vizită pe care a făcut-o la un centru de recuperare din Păstrăveni când era în practică în România: "O femeie într-un scaun cu rotile s-a uitat la mine după ce mă auzea fredonând o melodie veche și a spus cu un glas bucuros" Mi-ai făcut ziua frumoasă pentru că mi-ai amintit de acest cântec". "Nimeni nu mi-a mulțumit vreodată pentru ceva atât de mic, cu atât mai mult o străină!"

Echipa Juvenala își dorește ca voluntarii să se cultive dincolo de ei înșiși, pentru a-și descoperi valoarea și a deveni adulți de încredere și părinți cu potențial educativ ridicat.

Despre proiectele Juvenala Educațional puteți găsi mai multe detalii pe site-ul https://juvenala.ro sau pe FB Asociația Juvenala.